De kale feiten: Vezelay - St-Jean-Pied-de-Port.
Door: Arlen
Blijf op de hoogte en volg Arlen
09 Augustus 2006 | Frankrijk, Saint-Jean-Pied-de-Port
De afstand
We zijn sinds Vezelay 36 dagen onderweg, 32 wandeldagen en 4 rustdagen (inclusief vandaag in Saint-Jean_pied-de-Port). We hebben sinds Vezelay 927 kilometer gelopen, gemiddeld 29 kilometer per wandeldag. In totaal hebben we nu 1879 kilometer afgelegd en we zijn gemiddeld 7 uur en een kwartier per dag onderweg.
Het landschap
Het landschap is glooiend, soms heuvelachtig. Per wandeldag stijgen en dalen we gemiddeld 410 meter, het is dus wat heuvelachtiger dan de eerste etappe naar Vezelay.
Na Vezelay werd het landschap eerst wat meer bosrijk, afgewisseld met landbouw en veeteelt. We zagen dus koeien, die we in Noord Frankrijk niet zagen. Wat later veel maisvelden en bij Bordeaux, hoe kan het anders, wijnvelden. Na de wijn kwam het productiebos in het vlakke Les Landes, afgewisseld met uitgestrekte maisvelden (voor de eenden). En ten slotte: de Pyreneen!
Het weer
Na ons vertrek uit Vezelay hebben we een paar dagen 'koel' weer gehad. Daarna is het warm geworden, met constant temperaturen van boven de dertig graden. Een week geleden is het weer omgeslagen. Overdag is het nu ongeveer 25 graden, 's avonds en 's nachts koelt het lekker af. Regen blijft zeldzaam tijdens onze wandeldagen. We hebben sinds Vezelay twee dagen met regen gehad en twee met een enkel kort buitje.
De voeten en benen
Geen problemen! Dat willen we houden zo. Het gaat lekker!
Halen we Santiago en wanneer?
Met ons huidige ritme komen we op zondag 10 september om 12 uur aan bij de cathedraal van Santiago de Compostela. De klokken zullen dan luiden (voor ons!?).
14 Augustus 2006 - 10:11
Marjon:
Hallo Arlen en Jeannette,
Leuk zo de feiten op een rij. Zowiezo knap dat jullie zo vaak de tijd nemen om stukjes te schrijven en te verzenden, na een lange dag lopen. Ook de foto's zijn mooi!
Veel succes op jullie indrukwekkende tocht.
Rob. Marjon, Sven en Lynn -
21 Augustus 2006 - 21:07
Karl:
Ik dacht bijna dat jullie nog steeds in Nederland waren toen ik de foto's bij dit weblog zag. Die wijnvelden heb je toch in Limburg gefotografeerd, nietwaar? De foto van Jeanette in het maisveld is onmiskenbaar in Nederland gemaakt - wie hou je hier nu voor de gek? Het produktie-bos staat ook vast in Nederland. Verder nog een foto met Jeanette in de heuvels van Limburg en vooruit een foto van de Eiffel in Duitsland. Weet jullie wel zeker dat jullie in Zuid-Frankrijk zitten???? -
16 December 2006 - 09:36
Theo Aarts Asten:
geweldig dat jullie het gehaald hebben
ik loop jaren rond om het ook te proberen we beginnen vandaag met de voorbereidingen voor delaatste etappe wegens tijd gebrek van mijn wandelmaat ik hoop dat contact kan houden met jullie ervaring .tot later