Nog 1000 kilometer: de apostel Jacobus
Door: Jeannette
Blijf op de hoogte en volg Arlen
31 Juli 2006 | Frankrijk, Bazas
Nog 1000 kilometer, en dan zijn we in Santiago bij een graf. Wat is 1000 kilometer? 1000 kilometer is vijf maal de vierdaagse lopen voor een man van onder de vijftig jaar die een lintje wil halen. En dan bedoel ik ook een echte vierdaagse van vier dagen en niet eentje die na een dag wordt stopgezet omdat er twee doden zijn gevallen. Ook tijdens de tocht naar Santiago vallen er doden. In ons boekje staat vermeld dat er op bepaalde plekken pelgrimsgraven zijn. Pelgrims die het dus niet gehaald hebben. Als pelgrim loop je op eigen risico naar Santiago. er is geen organisatie die de tocht zal aflassen omdat het te heet zou zijn. We moeten zelf bepalen wat we verantwoord vinden en wat we denken aan te kunnen. Tot nu toe gaat het goed. De hitte zie ik nu niet als risico, wel de auto's die met een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur vlak langs me afrijden. Soms moeten we helaas gebruik maken van provinciale wegen waar auto's tachtig kilometer per uur mogen rijden. De Fransman heeft haast, wij niet. Wij zullen voorlopig nog onderweg zijn, 1000 kilometer, stap, na stap, na stap, na stap.
04 Augustus 2006 - 05:20
Wim:
Het klinkt nog heel ver weg, 1000 km. Aan de andere kant lijkt het wel of je nu echt kunt gaan aftellen!!! In ieder geval lijken jullie enorm op te schieten (een beetje op schema?).
Heel veel succes en ik kijk uit naar jullie volgende verhalen
gr. Wim -
04 Augustus 2006 - 21:44
Karl:
Hoi Arlen en Jeanette,
En ik dacht dat je als Christen altijd gekruisigd werd in de eerste eeuw na Christus...Maar wie er ook begraven ligt, het gaat om de reinigende tocht ernaartoe. Uiteraard van de geest, want het lichaam wordt er niet zo fris van, begrijp ik uit al jullie verhalen. Maar een lekkend flesje zeep doet wonderen. Net zoals de Franse edelen ten tijde van Lodewijk de 14e (of was het een andere Lodewijk?) zich nooit wasten en alle geurtjes camoufleerden met parfum.
Maar uiteindelijk lukte dat natuurlijk ook niet meer en toen hebben ze het hele zootje maar onthoofd met een Giotine. Misschien was Jacobus ook wel zo'n viespeuk...
Veel succes met de laatste 1000 km!
P.S. Wij vertrekken morgen voor 2 weekjes naar Corfu. Het warme weer in Nederland is toch voorbij (het valt hier nu met bakken uit de hemel) dus wordt het tijd om te verkassen! -
05 Augustus 2006 - 08:48
Ginie En André Van Den Berg:
Hoi Jeannette en Arlen,
Wij volgen jullie al vanaf jullie vertrek via jullie website en genieten heel erg van jullie verhalen.
Deze verhalen zijn voor ons heel herkenbaar omdat wij 2 jaar geleden vanaf Berkel-Enschot ook deze tocht hebben gemaakt via dezelfde route.
Wij hebben toen op veel plaatsen overnacht waar jullie dit ook hebben gedaan.
Wij wensen jullie heel veel sterkte en succes op jullie verdere tocht.
Ginie en André. -
05 Augustus 2006 - 17:06
Frans En Riet:
nog 970 km. Al ruim over de helft.De aanhouder wint.Jullie zijn zo sportief, dat lukt jullie vast en zeker wel. En geniet nog van elke stap, stap,stap enz.Groetjes en tot de volgende keer. -
08 Augustus 2006 - 08:58
Hester Veen:
Ha Jeannette en Arlen,
Dat schiet al lekker op, al moet ik er niet aan denken om 1000 km te moeten wandelen. Laat staan de kilometers die jullie al achter de rug hebben. Succes nog met deze laatste vele loodjes! Leuk om jullie belevenissen via de site te lezen. Groeten aan Jacobus! -
08 Augustus 2006 - 17:09
Peter Smets:
Vandaag 8-8 in Sauveterre. Ik kwam een Fransman tegen die omgekeerd loopt en kreeg de indruk dat jullie nog steeds drie etappes in 2 dagen doen, omdat jullie 2 dagen geleden al hier waren. Ik kom op 10 in St Jean aan en hoop jullie daar nog te zien.