Peter de pelgrim
Door: Jeannette
Blijf op de hoogte en volg Arlen
13 Juli 2006 | Frankrijk, La Châtre
Toen we aan onze tocht begonnen hadden we verwacht dat het drukker zou zijn op de route. Vooral het Spaanse gedeelte zou erg druk zijn, maar ook in Frankrijk hadden we wel verwacht meer mensen tegen te komen. Het blijkt dat er nu echter maar weinig pelgrims te voet onderweg zijn. Net onder Reims zijn we een Belg tegengekomen die terug naar huis aan het lopen was. Hij vertelde dat hij drie dagen daarvoor een andere pelgrim was tegengekomen.
We zijn wel een paar een paar mensen tegengekomen die de tocht in etappes lopen. Twee nichtjes van tegen de 70 uit Amsterdam lopen ieder jaar twee weken. 'ik denk niet dat we Santiago ooit nog zullen halen', verzuchtte de oudste van de twee. Ook zijn we een stel tegengekomen uit Maastricht. Zij lopen nu tot Reims en hebben een paar jaar geleden een stuk in Spanje gelopen. Ze denken dat ze geen verlof kunnen krijgen van hun werkgever.
Peter, onze pelgrim, is gestopt met werken. Hij is 59 jaar oud en zal tijdens deze tocht nagaan wat hij hierna wil gaan doen. Voor ons geldt dat niet. Wij gaan 2 oktober weer gewoon aan de slag.
Gedurende een week zijn we Peter iedere dag tegengekomen en hebben we samen 's avonds gegeten. In Vezelay stonden we voor de keuze: nemen we de zuidelijke route of de noordelijke. Beiden komen na ongeveer 300 kilometer weer bijeen. De zuidelijke is 40 kilometer langer en gaat wat meer door de heuvels. Wij besluiten de zuidelijke route te nemem, Peter de noordelijke. De enige echte andere pelgrim die we ontmoet hebben heeft ons dus verlaten. Of we hem onderweg nog zullen tegenkomen, geen idee.
Het heeft ook veel voordelen als je zo ongeveer de enige pelgrim bent. Koop je onderweg twee bananen dan krijg je die gratig en wordt je nog 'bon courage' toegewenst. Soms krijg je als pelgrim korting in een hotel, of kun je in een klooster overnachten, gezellig bij de nonnen. In Vezelay hebben we twee nachten doorgebracht in het klooster van de Franciscanen. De hoofdnon, ongeveer 75 jaar oud, wilde Arlen, Peter en mij in 1 kamer stoppen. Ik gaf aan twee mannen op een kamer een beetje veel te vinden, waardoor Arlen en ik een tweepersoonskamer kregen. Peter heeft toen alleen gelegen.
We verwachten tot Spanje weinig tot geen andere pelgrims tegen te komen en zullen dus met zijn tweeen verder gaan, of het moet zijn dat Peter de pelgrim weer op ons pad verschijnt.
14 Juli 2006 - 05:48
Rene En Loes:
groetjes loes en mij,
heb je nog rond mogen kijken in het klooster? -
14 Juli 2006 - 09:20
Marianne Smets:
voor de juiste weergave; ik had blaren onder het eelt, dat is met doorprikken en afplakken niet voldoende. Ik zou Peter wegbrengen tot Reims en ophalen in Spanje. Peter wil de tocht alleen lopen, af en toe loop ik een stukje mee. Hij heeft nog een pelgrim (fietser) ontmoet. Hij laat jullie groeten en misschien tot ziens! -
15 Juli 2006 - 08:10
Marian:
Toch leuk om nog een andere pelgrim tegen te komen. Wie weet kom je nog meer pelgrims tegen. Veel wandelplezier nog en tot de volgende keer -
16 Juli 2006 - 12:17
Hennie Van Den Broek:
Ha die Jeannette en Arlen, leuk om jullie verhaaltjes weer even te lezen. Gelukkig gaat het nog steeds goed met jullie. Knap hoor. En die hulpzame Arlen die zo'n omaatje redt bij de waterput. Nou veel succes nog en tot de volgende keer weer. Groetjes uit het zonnige Wanroij. -
16 Juli 2006 - 16:42
Mientje:
Hoi Jeannette en Arlen,
Net als iedereen hebben wij vol belangstelling jullie verhalen gelezen en vinden het erg leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Voor mij is dit zoals je weet helemaal nieuw want ik zit nooit achter de computer, maar met de hulp van Jan is dit zelfs mij gelukt. Jullie hebben al aardig wat kilometers in de benen en ook al vanalles meegemaakt. Wandelen met zo'n hitte lijkt me niet zo fijn, maar jullie vertrekken daarom smorgens ook al vroeg. Ook wij hebben een keer ivm de hitte hier smorgens vroeg al een fietstocht gemaakt. We vertrokken smorgens om 5 uur en zijn via de maasheggen naar de Vilt in Beugen gefietst. Dit was zeer de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar.
Het huis van ons Mam stond afgelopen week in het Boxmeers Weekblad en gaat vanaf 28 juli in de verhuur. Wij zijn samen met Riet en Frans nog in het huis geweest, het is erg mooi opgeknapt. We zijn er een keer overdag geweest toen men er nog aan het werken was. Boven zijn nu 3 slaapkamers en de kleine slaapkamer aan de voorkant is verbouwd tot badkamer. De douche wordt nu gebruikt als kast. Verder is alles voorzien van nieuwe plafonds. In de keuken is onder het raam een nieuw keukenblok geplaatst. In de kamer zijn de schrootjes verwijderd en alles is netjes afgewerkt. We zijn erg benieuwd wie er komt te wonen en we hopen er dan nog eens te mogen kijken.
Ik hoorde van ons Nel dat je je afvroeg of er weleens een kaarsje bij ons Mam wordt neergezet. Ik kan je zeggen dat ik dit al verschillende keren heb gedaan en ook nog zal doen.
We wensen jullie nog veel wandelplezier, iets minder mooi weer en geniet samen van de mooie dingen.
Jan, Mientje, Peter en Erik
17 Juli 2006 - 14:33
Moos:
Geweldig beschreven! Ik heb net de site via Oortje gekregen en het is erg leuk om te lezen hoe het met jullie gaat...en met de blaren natuurlijk!
17 Juli 2006 - 15:22
Peter Smets:
La Souterraine, 17 juli. Vandaag vond ik onderweg een kastje met daarin een schrift en pen. Op de laatst beschreven bladzijde stond een bericht aan mij van jullie. Precies een dag eerder waren jullie gepasseerd. Om heel precies te zijn 23 uur en 32 minuten. Ik lig dus een dag achter, omdat ik in Bourges een kijkdag gehad heb. De noordelijke route is vlak en saai, maar heeft twee aardige steden op de route. Tot ziens, waar dan ook. -
19 Juli 2006 - 09:39
Knut En Marionnetje:
Hallo Arlen en Jeannette,
We volgen jullie reis met veel interesse. Alleen: we zien bijna alleen maar foto's van jullie zelf, we zouden het ook leuk vinden om wat van de omgeving te zien! Of is de natuur tot nu toe nog niet de moeite waard? ;-)
Groetjes en veel wandelplezier nog! -
20 Juli 2006 - 05:58
Marijke:
Weer veel leesplezier door jullie verhalen.Hier is nu de tweede hittegolf in juli gepasseerd.Gisteren was het 35 graden.Aan het water is het goed vertoeven.De warmte houd hier voorlopig ook nog aan.Ik hoop dat het voor jullie ook vol te houden is.Nog veel plezier en weer tot de volgende keer.