Iedere avond in een ander bed. - Reisverslag uit Périgueux, Frankrijk van Arlen Jeannette - WaarBenJij.nu Iedere avond in een ander bed. - Reisverslag uit Périgueux, Frankrijk van Arlen Jeannette - WaarBenJij.nu

Iedere avond in een ander bed.

Door: Jeannette

Blijf op de hoogte en volg Arlen

25 Juli 2006 | Frankrijk, Périgueux

Het klink romantisch 'iedere avond in een ander bed', maar is dat het dat ook als het steeds met dezelfde man is? Ik zou er niet aan moeten denken dat het steeds een nieuwe, frisse, man zou zijn. Na een dag lopen van ongeveer dertig kilometer heb ik niet iedere avond nog zin in sex, ook niet als ik mijn middagslaapje heb gehad. De vermoeidheid begint toe te slaan en de temperatuur blijft hoog. Als we om ongeveer tien uur gaan slapen is het nog steeds tegen de dertig graden op onze kamer, te warm voor sex. We hebben geen ventilator op onze kamer dus het blijft tot na middernacht warm op de kamer. De tweepersoonsbedden waar we op slapen zakken vaak erg door, we rollen vanzelf met zijn tweeen naar het midden. Dit is niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust. We hebben niet altijd een keuze. We mogen blij zijn dat het dorpje een hotelletje heeft en dat we niet nog eens tien kilometer hoeven door te lopen naar het volgende dorpje. We begrijpen op zo'n moment niet hoe ze hiervan kunnen leven, wij zijn vaak de enige gasten. Als we bij een hotel komen krijgen we de volgende standaardvraag: 'Un grand lit ou deux lits?' Tot nu toe hebben we altijd gekozen voor het grote bed, dat vinden we gezelliger. Toch ga ik wel twijfelen. Ik slaap graag op mijn buik. Echter, als het bed te veel doorzakt, krijg ik last van mijn rug als ik op mijn buik slaap.
's Nachts moet ik meestal een paar keer naar het toilet. Iedere nacht is het toilet op een andere plek. Soms op de kamer (zie foto). Daarom heb ik een zaklampje bij dat ik kan gebruiken als ik het toilet niet kan vinden. Meestal is er wel wat licht van buitenaf, soms gaat dat licht na middernacht ineens uit. Als het toilet een heel eind verderop in de gang is, of buiten, dan ga ik op zoek naar een andere oplossing, een emmertje. Ik slaap 's nachts naakt en heb geen zin om me helemaal aan te kleden om naar het toilet te gaan. 's Morgens om zes uur ga ik dan met een handdoekje over de emmer naar het toilet. Een nieuwe dag kan beginnen.

• 26 Juli 2006 - 05:10

Rene Clemens:

nu jeanette nog....

• 26 Juli 2006 - 08:00

Han Van Aalst:

Hoi Pelgrims,
    wat een fantastische verhalen,zoiets kan alleen als je te voet gaat.Er gaat een rust vanuit.Leuke annecdote's,ik lees ze met veel plezier en betrap mij er op dat ik vaak en m'n eentje zit te lachen.Van mij mag je van elke dag een verslag door geven.

Wat mij nu opvalt is ,dat er weinig sex is!!O,o,als dat maar goed gaat?Maar ja ,ontspanning genoeg natuurlijk.Toch merk ik wat spanning,goede raad? duik eens wat vaker in de berm!!en laat even weten of het werkt!

Nu zijn jullie ver voorbij de helft en wens ik jullie veel plezier en geluk met de rest van de tocht.
    Ik print elk verslag en maar er een boekwerk van,leuk voor het na-geslacht.

Succes
    Han

• 26 Juli 2006 - 09:48

Nel:

dat hete weer kan inderdaad funest zijn voor je sexleven. soms stuur ik wim ook naar een ander bed. En dat na 35 jaar!

• 29 Juli 2006 - 08:26

Jose Bongarts:

hoi arlen en jeanette, wat leuk om jullie verhalen weer eens te lezen. Vanwege de hitte hier en vakantie zit ik bijna niet achter de computer. Misschien dat het bij jullie nu ook minder warm gaat worden, hier zijn de eerste buien gevallen. Bedankt voor de kaart. Mijn verjaardag vier ik in Panningen, bij de oude tractorclub. Succes verder.

• 29 Juli 2006 - 13:00

Tante Mia:

Arlen en Jeannette
    Ik volg jullie al vanaf het begin van de tocht en geniet van jullie verhalen. Veel wandelplezier en sterkte als het even tegen zit!
    Groetjes van Tante Mia

• 30 Juli 2006 - 08:07

Wim:

Hoi Jeanette en Arlen,

Na onze vakantie en vele (zakelijke) reizen weer eindelijk de kans om jullie verhalen eens goed te lezen. En dat doe ik met plezier want ze zijn leuk! (gaan jullie nog een boekje uitgeven?). Het is super wat jullie tot nu toe bereikt hebben, ondanks het enorm warme weer. Als deze tocht in groepsverband zou plaatsvinden zou het afgelast worden.

Gezien de enorme inspanning heb ik toch een vraag: gebruiken jullie doping? Het lijkt erop alsof iedere sporter dat doet. Maar of je wel of geen doping gebruikt de prestatie dat jullie op dit moment leveren, pakken ze je niet af.

Veel succes de komende tijd.

• 31 Juli 2006 - 13:40

Dieter:

Hi J., Hi A., from time to time I follow your pass in the internet. Yoe made quite a part of your journey! Good luck for the remaining miles. Dieter (Berlin)

• 02 Augustus 2006 - 13:19

Marc Nellen:

Wat een leuke anekdotes! Ik lees ze met plezier. Jullie hebben al veel progressie gemaakt. En straks na Santiago hebben jullie genoeg tijd om zaken in te halen ;-)
    Veel succes met de rest van de tocht, Marc

• 02 Augustus 2006 - 19:05

Marjon:

Hallo Arlen en Jeannette,
    Leuk dat jullie zo vaak een stukje schrijven over jullie ervaringen, hoewel de laatste toch al van ruim een week geleden is.
    En al dik over de helft, knap hoor! Hopelijk komen jullie geen blesures tegen en genieten jullie er nog steeds van. Veel succes!
    groetjes van Rob, Marjon ,Sven en Lynn

Arlen

In de periode juni t/m september 2006 lopen we van huis uit naar Santiago de Compostela in Noord-West Spanje. Onze route loopt via Bergen op Zoom, Brussel, Reims naar Auxerre en Vezelay. Vanuit Vezelay volgen we de oude pelgrimsroute naar St. Jean-Pied-de-Port. Van daaruit lopen we via de Camino Frances naar Santiago de Compostela. De totale route is ongeveer 2700 km. Meer informatie over onze route lees je in het bericht 'De route'. Onderaan dit bericht staan drie afbeeldingen met de plattegronden van België, Frankrijk en Spanje waarin onze route is ingetekend. Jeannette en Arlen