Thuis - Vezelay: de kale feiten
Door: Arlen
Blijf op de hoogte en volg Arlen
04 Juli 2006 | Frankrijk, Vézelay
De afstand
We zijn 37 dagen onderweg. 34 wandeldagen en 3 rustdagen (inclusief vandaag in Vezelay). We hebben 952 kilometer gelopen, gemiddeld 28 kilometer per wandeldag. We zijn gemiddeld iets meer dan 7 uur per dag onderweg.
Het landschap
Sinds Brussel is het landschap glooiend, soms heuvelachtig. Per wandeldag stijgen en dalen we gemiddeld 350 meter. Zuid-Belgie is vooral bosrijk, Na de Belgisch-Franse grens komen we door meer akkerlandschap, granen, koolzaad, erwten. Rond Reims lopen we dagen achtereen bijna alleen maar langs kanalen. Daarna weer wat afwisseling: wijngaarden, bossen en heuvelachtig akkerlandschap, soms alsof reusachtige kokosmatten in verschillende tinten geel en groen over het land zijn neergelegd.
Het weer
In Nederland hebben we twee dagen regen gehad. Daarna hebben we tijdens onze wandeldagen geen regen meer gezien. We lopen al 30 dagen droog. de temperatuur is aangenaam (in de ochtend) tot warm/heet ('s middags), 25 tot 30 (30+) graden, met nauwelijks bewolking.
De voeten en benen
In de eerste week kreeg Jeannette blaren, na de tweede week waren deze redelijk vereeld. We hebben af en toe wat stijve benen en gevoelige, beurse voeten na een lange wandeldag, maar we lopen het eigenlijk zonder noemenswaardige ongemakken.
Conclusie
Het gaat goed! Het weer is prima, het landschap mooi en iedere dag komen we weer kilometers dichter bij ons doel.
01 Augustus 2006 - 09:48
Marian:
Ha Jeannetee en Arlen
Fijn om te lezen dat alles goed gaat met jullie.Hebben jullie niet te weinig rustdagen gehad? Veel succes met de kilometers